Passasjerrettigheter

Medlemmene av Cruise Lines International Association er dedikert til komfort og omsorg for alle passasjerer på havgående cruise over hele verden. For å oppfylle denne forpliktelsen har våre medlemmer blitt enige om å vedta følgende sett med passasjerettigheter:

 

    1. Retten til å gå i land fra et skip i havnen, dersom nødvendige forsyninger som mat, vann, toalettrom og adgang til medisinsk behandling ikke i tilstrekkelig grad kan leveres om bord, er kun underlagt de ansvarliges bekymringer for passasjerens sikkerhets- og toll- og innvandringskrav i havnen.

 

    2. Retten til full refusjon for en tur som er kansellert på grunn av mekaniske feil, eller delvis tilbakebetaling for reiser som avsluttes tidlig på grunn av disse feilene.

 

    3. Retten til å ha tilgjengelig om bord på skip som i fulltid opererer utenfor elver eller kystvann, profesjonell akuttmedisinsk behandling etter behov, inntil medisinsk behandling blir tilgjengelig på land.

 

    4. Retten til rettidig oppdatering av informasjon om eventuelle tilpasninger i skipets reiserute i tilfelle mekanisk feil eller nødsituasjon, samt rettidig oppdatering av statusen for arbeid med å adressere mekaniske feil.

 

    5. Retten til en skipbesetning som er riktig opplært i nød- og evakueringsprosedyrer.

 

    6. Retten til en nødstrømkilde i tilfelle en hovedgeneratorfeil.

 

    7. Retten til transport til skipets planlagte ankomsthavn eller passasjers hjemby i tilfelle et cruise avsluttes tidlig på grunn av mekaniske feil.

 

    8. Retten til losji ved avstigning og overnatting i en uplanlagt havn er påkrevd når et cruise avsluttes tidlig på grunn av mekaniske feil.

 

    9. Retten til å ha oppført på hvert cruiserederi sin nettside et gratis telefonnummer som kan brukes til spørsmål eller informasjon om et hvilket som helst aspekt av skipbransjens drift.

 

    10. Retten til å få disse cruiserederiets passasjerrettigheter publisert på hvert rederi sin nettside.

 

For mer informasjon om rettighetene dine, ring +47 23 02 46 97.