Khalifa bin Salman

Khalifa Bin Salman ble åpnet i 2009 som den internasjonale havnen i Bahrain: et ultramodern utstillingsvindu av en liten stat med en gammel kultur.

Vårt cruise oppdager den Persiske Golf, så vel som Oman og De forente arabiske emirater. Destinasjon Bahrain, eller «kongedømmet for de to hav», såkalt fordi dets territorialfarvann møter Saudi-Arabia i vest og Qatar i sør.  Bahrain er den minste staten på den arabiske halvøy, dannet av en øygruppe på 33 øyer forbundet med broer og striper av sand.

Fra anløpshavnen, med en utflukt til Manama, er den attraktive hovedstaden et must; det er blant annet hjemmet til Bahrain International Circuit, kjent som «Sakhir». Byen tilbyr en imponerende arkitektonisk hyllest til modernitet, mens de praktfulle templene vitner om dype røtter i gamle tradisjoner som falkjakt, som finnes i andre nomadeskikker. Her kan du gå deg vill i den mystiske skjønnheten til den massive Al Fateh Grand Mosque, utsmykket med hellige gjenstander og materialer fra hele verden, og beundre Bahrain World Trade Center, et avansert eksperiment i miljømessig bærekraft og spesielt sjarmerende i et oljeøkonomisk land.

Ikke gå glipp av:

  • Bahrains nasjonalmuseum,  et panorama av lokal kultur
  • Qal'at al-Bahrain, festningen fra det 16. århundre ble bygd av portugiserne 
  • Gravhøydene i landsbyen A'Ali, fra bronsealderen

 

Utflukter på land

Noen av de vakreste øyeblikk du kan oppleve på et cruise.