Liverpool

Et UNESCO-verdensarvssted og fødestedet for de legendariske «Beatles»: Liverpool, nordvest i England, ble grunnlagt på den høyre bredden av elven Mersey ved sammenløpet med Irlandsjøen. Det er en livlig by, full av ting å gjøre og severdigheter å se, ideelt for kulturelskere og for de som vil slappe av. Vi besøker teatrene, de tradisjonelle pubene, byens historiske bygninger og katedraler, gater som er settingen for levende musikk, festivaler og arrangementer av alle slag.

Liverpool har også den største konsentrasjonen av museer i Storbritannia utenfor London, mange av dem med gratis adgang. Et besøk til Albert Dock og alle de andre pirer som er omgjort til livlige og stimulerende områder med museer, butikker og attraksjoner som Tate Gallery, Merseyside Maritime Museum og Beatles Story Museum er virkelig verdt et besøk.  Katedralene er også fantastiske: inkludert den massive neo-gotiske katedralkirken i Kristus og den futuristiske storbykatedralen for Kongen Kristus med sin nysgjerrige sirkulære form. Liverpool er byen til Beatles, og koblingen til musikken deres er veldig sterk. Så du kan utforske dens historie og besøke Cavern Club i Mathew Street eller de mange musikkfestivaler. 

Ikke gå glipp av:

  • Bygningene til Royal Liver Building, Cunard Building og Port of Liverpool Building, som av innbyggerne kalles: «de tre grasiøse».

  • Walker Gallery, et av de viktigste kunstgallerier i Storbritannia.

  • En tur i byen i en klassisk svart cab, som går gjennom Penny Lane og andre steder i byen, ble gjort berømt av Beatles.

 

Utflukter på land

Noen av de vakreste øyeblikk du kan oppleve på et cruise.