South Queensferry

Kalles «South Queensferry», for å kunne skilles fra North Queensferry. Dette senteret er en del av Edinburgh, Skottland, og ligger på bredden av Firth of Forth, flere kilometer fra den skotske hovedstaden. Den gamle havnen er også et interessant stopp på cruiset.

South og North Queensferry fikk navnet sitt fra den skotske dronningen Margaret, som bodde der rundt året 1000 og var elsket av Skottland. Hun var den første dronningen som etablerte en planlagt fergepassasje mellom de to kystene i Firth. I dag kobles ikke strendene lenger sammen av ferjer, men av en imponerende og vakker jernbanebro, Forth Bridge, bygget i på 1800-tallet, og den nyere Forth Crossing Bridge, som bare er til biler. 

South Queensferry er et veldig interessant mellomstopp på cruisereisen. Ikke bare fordi det er en gammel bosetning, full av sjarm med bygninger som kan dateres tilbake til 1600- og 1700-tallet, men også fordi utflukter her er den perfekte starten på en tur til den nærliggende byen Edinburgh. 

Det skotske hovedstaden, berømt for det majestetiske slottet, gamle Royal Borough of Holyrood og for den internasjonale kunstfestivalen, kjennetegnes av nydelig middelalderarkitektur med et historisk sentrum som er lite nok til å utforskes på en dagstur. 

Ikke gå glipp av:

• Spektakulære Forth Bridge, et prakteksempel innen ingeniørkunst.

• Den sjarmerende gamlebyen mellom gamle bygninger og trange gater.

• Den nærliggende byen Edinburgh, Skottlands sjarmerende og berømte hovedstad.