COSTAS SIKKERHETSPROTOKOLL, FOR DEG

For å gi deg en uforglemmelig ferie med ro i sinnet, har helse- og sikkerhetsteamet vårt og en gruppe uavhengige vitenskapelige eksperter utviklet Costa-sikkerhetsprotokollen. I tillegg er vi det første cruiserederiet som har innhentet sertifisering fra Biosafety Trust Certification fra Rina, og vi følger nøye sikkerhetsinstruksjonene til Cruise Lines International Association (CLIA).

Her er Costas sikkerhetsprotokoll

Noen av de ekstra tiltakene for å beskytte helsen din inkluderer nye driftsprosedyrer for å møte covid-19-situasjonen og som er i samsvar med nasjonale og internasjonale helsestandarder.

1. EKSTRA OPPMERKSOMHET TIL HVER ENESTE PASSASJER

INNSJEKKING PÅ NETT

Innsjekking er helt nettbasert og åpner 72 timer før avreise. For å motta cruisebilletten din, må du fylle ut et spørreskjerma med egensertifisering om helsestatusen din.

ALTERNERENDE OMBORDSTIGNINGSTIDER

Ombordstigningstidene er forskjøvet for å gjøre det enklere å overholde de riktige reglene for sosial distansering og sørge for en sikker ombordstigning. Dette er grunnen til at punktlighet er så viktig.

KONTROLL PÅ TERMINALEN

En rask helsesjekk venter deg ved terminalen for ombordstigning, og denne inkluderer en kroppstemperaturkontroll og en diagnosetest for alle gjester*.

2. EN SMART FERIE

MYCOSTA

Den beste måten å sørge for sikkerheten din ombord er å bestille på forhånd Besøk www.mycosta.com før avreise: spar tid slik at du ikke trenger å sjekke inn ved skrankene!

COSTA-APP

Smarttelefonen er et grunnleggende reisefølge! Takket være Costa-appen og QR-kodene kan du få en fantastisk ferie med full digital sikkerhet. Og det betyr også mindre papir å kaste!

OVERVÅKING OMBORD

Det er andre måter du kan holde deg oppdatert på med det som er nytt ombord: Du finner digitale skjermer og interaktive monitorer på fellesområdene, en spesiell Info-TV -kanal i lugaren og den nye Call Me-tjenesten, pluss praktisk personlig assistanse via lugartelefonen.

 

 

 

 

3. MER PLASS TIL DEG

OKKUPASJON AV DET LILLE SKIPET

Antallet passasjerer ombord er redusert for å gjøre sosial distansering lettere og garantere et trygt og trivelig cruise.

NYDESIGNEDE MILJØER

Fellesarealene og avslapningsrommene er bygd om slik at de tilfredsstiller sikkerhetsstandardene du fortjener: Dette betyr at de bare er tilgjengelige for et begrenset antall mennesker om gangen.

SIKKERHETSSKILT

Skiltingen i alle områder med høy trafikk på skipet og mannskapet vil hjelpe deg å komme deg rundt enkelt og opprettholde riktig sikkerhetsavstand.

4. OPPLEV HELE SKIPET MED SIKKERHET

VERNEMASKER

Akkurat som på land, må vi bruke maske på fellesområdene ombord Ved å gjøre dette beskytter du din egen og andre reisendes helse!

HÅNDDESINFISERING

For å hjelpe deg med å holde hendene rene og desinfiserte til enhver tid, vil du finne mange desinfiserende gel-dispensere på alle hovedområdene på skipet.

MANNSKAPSUTSTYR

Mannskapet har også nødvendig verneutstyr for å utføre jobben iht. de høyeste helsestandardene.

5. FROKOSTEN ER SERVERT

AVSTAND MELLOM BORDENE

Restaurantene er klare til å ønske deg velkommen på den beste måten mens vi respekterer sosial distansering. For å ivareta sikkerheten til alle gjestene, ber vi deg bare sitte ved bordet med reisefølget som er med i bestillingen din.

LANGE SPISETIDER

For å bestille frokost og lunsj kan du gå inn i hovedrestauranten helt etter eget ønske og når det passer deg, med et større tidsvindu enn vanlig..

SMARTTELEFONMENY

Skann QR-koden du finner ved bordene, i restaurantene og barene, for å sjekke de daglige mat- og drikkemenyene direkte på smarttelefonen. Hvis du bestemmer deg for å bestille ved skranken, må du følge sikkerhetsskiltene..

6. MORO HELE TIDEN

EN HELT NY UNDERHOLDNING

Nyt de nye underholdningsformene vi har utviklet, med show som gjentas flere ganger i uken, slik at alle kan ha det gøy samtidig, mens man fortsatt respekterer reglene for sosial distansering.

SIKKER MOSJON OG VELVÆRE

Hold deg i form i treningsstudioet, ha det gøy på kasinoet eller slapp av med spa-velværebehandlinger eller ved bassenget, i samsvar med alle skilter og grenser for hvor mange som kan være der samtidig.

SIKKERHET FOR BARNA OGSÅ

Selv barn er garantert å ha det gøy i full sikkerhet: Squok Club blir desinfisert flere ganger om dagen, er åpen på bestemte tidspunkter og er tilgjengelig for et begrenset antall personer.

7. EKSKLUSIVE EKSKURSJONER

TRYGGE UTFLUKTER MED COSTA

For å beskytte helsen din og helsen til de andre gjestene og mannskapet, vil ilandstigning kun være mulig ved å kjøpe en av våre trygge utflukter.

SIKKERHET PÅ BUSSER

Bussene våre blir desinfisert etter hver gangs bruk. Sosial distansering garanteres med redusert antall. I tillegg har turguidene våre alltid vernemasker.

COSTA SIKRE EKSKURSJONER

Du kan forlate skipet på egenhånd, men vi anbefaler på det sterkeste å velge våre trygge utflukter, for å sikre din og de andre gjestenes og mannskapets helse.

8. REN LUFT OG DESINFISERTE OMGIVELSER

DESINFISERTE FELLESOMRÅDER

Fellesområdene blir desinfisert flere ganger om dagen med nye desinfiseringsmetoder, bl.a. virus-drepende tåkemaskiner.

DIN LUGAR DESINFISERT

Lugaren din blir også desinfisert med virusdrepende midler som utføres av kvalifisert personell og rengjøres og desinfiseres daglig.

NYE FILTRE GIR KVALITETSLUFT

Ombord på skipet er luftkvaliteten meget god takket være de nye effektive filtrene. Våre ventilasjonssystemer ombord gir optimal filtrering av friskluft utenfra og minimerer sirkulasjon av inneluften.

9. DU KAN STOLE PÅ AT VI LØSER EVENTUELLE PROBLEMER

SIKKERHETSPROTOKOLLER

Alle medlemmer av mannskapet har fått opplæring via spesielle kurs i å overholde sikkerhetsprotokoller og -praksis.

INNGRIPENDE TILTAK

Hvis noen gjester viser tegn til helseproblemer, er mannskapet opplært til å reagere umiddelbart med fastsatte inngripende tiltak.

KONTINUERLIG OVERVÅKING

Hele mannskapet blir utsatt for temperatursjekker daglig og helsestatus overvåkes kontinuerlig.

10. KONTINUERLIG OPPDATERTE FAGFOLK

MEDISINSK SENTER


Alle Costa-skip er utstyrt med et fullt utstyrt medisinsk senter, som bestående av leger og kvalifisert og erfarent helsepersonell, kontinuerlig oppdateres med helseprotokoller og standarder for å bekjempe spredningen av COVID-19.

HELSEN TIL VÅRE GJESTER OG ANSATTE ER VÅR HØYESTE PRIORITET..


* Hvis du bor i et risikoområde eller har vært i nær kontakt med personer fra et av risikoområdene i løpet av de siste 14 dagene før avgang (basert på de offisielle dataene som er tilgjengelige på spredning av covid-19), må du utføre en RTPCR (penseltest) ved terminalen.
Det er derfor viktig å kontrollere før Norge er et av risikolandene som RT-PCR-testing er obligatorisk for.

Listen over risikoområder vil være tilgjengelig her

FAQ

side 1 av 1

Filter Lukk